HR-chef

Stenvalls Trä AB är ett familjeägt sågverksföretag med anläggningar i Sikfors, Luleå, Örarna, Seskarö och Piteå. Vi sysselsätter idag 210 personer och under 2018 omsatte vi 1 miljard sek. Produktionen uppgår till 350 000 m3 sågad vara och ca 75% vidareförädlas direkt till slutkund. Inom Stenvalls värderar vi engagemang, kunskap, handlingskraft och äkthet mycket högt. Bolaget är även moderbolag i en koncern bestående av XL-BYGG Stenvalls AB, Kallax Flyg AB, Klubbgärdet Fastighets AB, Stenvalls Skogar AB, samt Genesis IT AB. Inom koncernen bedrivs också verksamhet inom bygghandel, helikopter-transporter, fastighetsförvaltning och IT.

 

Vi söker nu en drivande och målmedveten HR-chef till Stenvalls Trä där de huvudsakliga uppgifterna kommer bestå i att ansvara för att driva, utveckla samt följa upp det operativa och strategiska HR-arbetet i företaget. Uppdraget i moderbolaget dominerar, men du kommer också att bistå ledningen i andra koncernbolag.

Som HR-chef på Stenvalls Trä kommer du att arbeta brett med olika HR-frågor inom hela organisationen där du får ta mycket eget ansvar. HR-funktionen har en central roll på företaget. Det kommer finnas stora möjligheter att påverka och sätta din egen prägel på tjänsten.

Du kommer att få arbeta självständigt, men också nära övriga kollegor på företaget, samt fungera som en stödfunktion i företaget både operativt och strategiskt. Du kommer stödja, utmana och inspirera chefer och medarbetare. Du säkerställer att HR-strategier, riktlinjer, affärsplaner, kultur- och värderingsfrågor genomförs och implementeras. Naturligtvis kommer du även ha övergripande ansvar för lönerevisioner, bistå i förhandlingar, ledarutveckling och rehabilitering.

Vi söker dig som har en personalvetarutbildning alternativt en utbildning i ekonomi med inriktning organisationsutveckling och ledarskap. Vi ser att du har flerårig erfarenhet av HR-relaterade arbetsuppgifter och har arbetat brett inom olika HR områden.

Du motiveras av att bära ett stort ansvar där din arbetsinsats i stor utsträckning påverkar kulturen, kvalitén och lönsamheten i företaget. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och lätt för att samarbeta med andra. Du tar initiativ och uppnår resultat samt har förmågan att se helheten även om ditt arbete innehåller många olika delar. Vidare är du kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du är pragmatisk, tydlig, pedagogisk, får saker att hända samt har en god förmåga att kommunicera med olika människor.

I rollen som HR-chef rapporterar du till VD. Detta är en relativt nyskapad roll där din insats kommer att vara betydelsefull för Stenvalls Träs fortsatta utveckling och framgång. Placeringsort är Sikfors, men du kommer vara ambulerande på de övriga anläggningarna för att på plats implementera och stödja lokal chef.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cesab Rekrytering. För mer information om befattningen vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Torgerstad, johan.torgerstad@cesab.se eller på 070-941 45 80.Vänligen ansök på www.cesab.se.

Sista ansökningsdag 23/9