Redovisningsekonom

Om jobbet

Har du erfarenhet som redovisningsekonom och vill fortsätta utvecklas inom området? Vill du arbeta på ett framgångsrik familjeägt företag? Då en av våra medarbetare på råvaruadministrationen går vidare till andra uppgifter inom företaget, söker vi en erfaren redovisningsekonom.

 

Om tjänsten

Som redovisningsekonom på Stenvalls Trä kommer du i nära samarbete med kollegor att arbeta med hela redovisningen av råvara, från kontrakt till bokslut. Du kommer arbeta på vårt kontor på Lövholmen i Piteå.

 

Din profil

För att trivas med uppdraget tror vi att du är noggrann, lösningsorienterad med ett ödmjukt och prestigelöst förhållningssätt.

Du har en mycket god samarbetsförmåga med både leverantörer och kunder, vilket gör att du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Det förväntas att du förstår vikten av goda, nära och långsiktiga relationer.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt för att lära dig nya system och rutiner. Du har också lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt i både svenska och engelska.

För att lyckas i rollen så bör du vara strukturerad och tålmodig samt att du gör ditt yttersta för att säkerställa en hög kvalité.

Du känner ansvar för dina arbetsuppgifter och att arbetar hela tiden med att förbättra din egna och företagets processer.

 

Dina arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom för råvara hanterar du arbetsuppgifter såsom kontraktshantering, slutredovisning och utbetalning till markägare för inköpt virke. Du arbetar även med reglering och fakturering av utförd skogsvård.

Du kommer att granska och stämma av fakturor på inköpt timmer mot gällande avtal, och även fakturera såld råvara till externa kunder. En viktig del i köpverksamheten är certifierad råvara och du kommer att följa upp köp av certifierade volymer samt delta i interna och externa revisioner.

I ditt arbete ingår även löpande bokföring, avstämningar, uppföljningar och statistik. Du kommer också att vara behjälplig vid bokslut.

 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett omväxlande och utmanande uppdrag. Du har en stor möjlighet att påverka ditt arbete i en miljö där nytänkande och förbättringsförslag värderas högt.

 

Om företaget

Stenvalls Trä AB är ett familjeägt sågverksföretag med anläggningar i Sikfors, Luleå, Örarna, Seskarö och Piteå. Vi sysselsätter idag 220 personer och omsätter drygt 1 miljard sek. Produktionen uppgår till 400 000 m3 sågad vara och ca 75 % vidareförädlas direkt till slutkund.

Vi har en stark värdegrund. Det är våra värderingar och normer som bestämmer vårt handlande. Det är också i våra värderingar som vi hittar kraften, beslutsamheten och tillförsikten att allt löser sig. Vi ser möjligheterna. Våra värdeord är mod, arbetsglädje, handlingskraft, kompetens och äkthet.

 

Krav

För tjänsten krävs att du har minst 3 års tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

God erfarenhet av att arbeta i Officepaketet, särskilt Excel

Att du har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt i både svenska och engelska

 

Meriterande

Om du har erfarenhet från skogsindustrin, kunskaper i Fagus Forest och VIOL

Kunskaper i finska

 

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig för rekryteringen Ulrika Malmlöf, som du når via mail: ulrika@stenvalls.se eller mobil 070-184 10 24

 

Välkommen med din ansökan!

Redovisningsekonom

Använd formuläret nedan om du vill skicka en ansökan till oss.