• Karriär

Några berättelser om framgång.

Det sägs att i jobbet med människor blir man aldrig fullärd. En sak vi dock har lärt oss inom Stenvalls och som blivit en av våra viktigaste framgångsfaktorer, är att se potential i våra medarbetare. Och än viktigare; att ta tillvara på den.

Vi ställer krav på engagemang och en vilja att utvecklas och leverera resultat. I gengäld får våra medarbetare en möjlighet att ta ansvar, växa och göra karriär.

För oss är de personliga egenskaperna och synen på arbete det viktigaste. Här följer några berättelser om personliga resor inom Stenvalls. Alla med avstamp i vår kärnverksamhet. Kanske du också kan växa tillsammans med oss?

Roger Bergman

FRÅN SOMMARJOBB TILL MARKNADSCHEF

Den 27 mars 1994, i form av ett eftermiddagsskift vid sågen, påbörjade Roger Bergman sin första heltidstjänst inom Stenvalls Trä. Han hade då även sommarjobbat några säsonger vid vår moderanläggning i Sikfors.

Hör Rogers berättelse om resan från sommarjobb, till rollen som Marknadschef via timmertruckar och våra säljmarknader i England och Nordafrika.

Kristina Olofsson

NYFIKENHET OCH SÅGVERKSKARRIÄR

Kristina Olofsson har haft sin nyfikenhet som största drivkraft under de cirka 25 år hon jobbat inom Stenvalls Trä. En nyfikenhet som bland annat fick henne att åka runt på ledig tid för att lära sig mer om olika delar av verksamheten.

Idag har Kristina ett av våra mest förtroendefulla uppdrag som Sågverkschef för sågverksanläggningarna vid Sikfors och Seskarö.

Jimmy Åkerlund

FRÅN GRISFARM TILL SÅGVERKSCHEF

När vårt måleri på Örarna stod i lågor satt Jimmy som är en van maskinförare, i traktorn och stötta brandkårens arbete. Samtidigt pratade han med kollegorna och planerade bygget av ett ersättande måleri.

Jimmy Åkerlund är vår Sågverkschef på Örarna och vid Bergnäset i Luleå. Hör berättelsen om hans cirka 20 år inom Stenvalls och arbetslivserfarenheter från grisfarm till Sågverkschef.

Elin Olovsson

MED MEDARBETARNAS TRIVSEL I FOKUS

Elin Olovsson är utbildad kock men började kapa virke vid förädlingsavdelningen i Sikfors för cirka 15 år sedan. Bra kollegor och ständiga utmaningar i allt från produktionstakt till finlir har fått henne att trivas och fortsätta utvecklas tillsammans med oss.

Idag är Elin Produktionschef för vidareförädlingen. Och hittar sin främsta drivkraft i ambitionen att alla medarbetare ska trivas lika bra på jobbet som hon själv alltid har gjort. Hör Elins berättelse.

Erik Lundqvist

MÖTET MELLAN MÄNNISKOR & TEKNIK SAMT EN VILJA ATT LÄRA

Det började med sommarjobb på timmerplanen i Sikfors. Efter en 15-årig resa längs produktionslinjen och ansvar som kommit i takt med kunskap och erfarenhet, blev Erik Lundqvist Sågverkschef på Lövholmen 2018.

Tekniska utmaningar, möten med människor och viljan att lära sig nya saker, framhåller Erik som hans främsta drivkrafter. Och nyckeln till att han trivs och valt att stanna inom Stenvalls Trä.

Anneli Andersson

FRÅN SKEPTISK TILL ADMINISTRATIV CHEF

Anneli Andersson pluggade till civilekonom i mitten på 90-talet och hade en klar bild av hur hennes framtid skulle se ut. Sågverksbranschen kändes inte tillräckligt spännande men när hon sökte sommarjobb och gjorde ett besök förändrades hennes inställning.

Idag stöttar och utvecklar Anneli övriga delar inom bolaget i rollen som Administrativ chef. Framåtanda och satsningar på personalen lockade Anneli att stanna. Idag hittar hon främst sitt driv i ständiga förändringar och nya utmaningar.

Ulrika Berglund & Zandra Grönlund

En berättelse om olika bakgrund. Och en gemensam resa!

För cirka 15 år sedan började Ulrika Berglund och Zandra Grönlund att jobba hos oss. Ulrika är Dataingenjör, kom från ett statligt jobb och anställdes för att jobba med fakturering. Zandra hade jobbat inom skobranschen i Göteborg och tillträdde även hon i en roll med fokus på fakturering och ekonomi.

Den ovan nämnda duon idag är idag hela koncernens Redovisningschef respektive Ekonomichef. Och kan gemensamt blicka tillbaka på en föränderlig och lärorik resa tillsammans med verksamheten. Närheten till ägare och beslut, förändring, utveckling och med detta; ständigt nya utmaningar är vad som fått Ulrika och Zandra att trivas och fortsätta.

Lediga jobb

Är du arbetssökande eller sugen på att byta karriär? Stenvalls Trä erbjuder en spännande arbetsplats med trevliga och serviceinriktade kollegor. Hos oss får du goda utvecklingsmöjligheter och frihet i ditt tillvägagångssätt. Kolla in våra lediga tjänster!

Läs mer